Η δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας ξεκίνησε από την ανάγκη μιας ομάδας ανθρώπων να βοηθήσουν τα παιδιά

Το StopBullying.gr στην Ελλάδα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το bullying [εκφοβισμό στα ελληνικά], την πρόληψη και την αντιμετώπιση του.
Το StopBullying.gr παρέχει πληροφορίες σχετικά με το bullying και την αντιμετώπιση του στην Ελλάδα

Το StopBullying.gr αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς τη στήριξη ή τη συμμετοχή κρατικού ή ιδιωτικού φορέα.

Η ανεξαρτησία αυτή μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε και μια πιο ευέλικτη προσέγγιση σε θέματα που αφορούν τον εκφοβισμό. Επιτρέποντας μας έτσι και την συνεργασία με διάφορους εταίρους και επαγγελματίες, από διάφορους τομείς όπως, π.χ εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και δικηγόρους. Για μια πιο συνδυασμένη και σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος του bullying στην Ελλάδα.


Τα παιδιά αποτελούν τον πρώτο και θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που δεν μπορεί και δεν πρέπει να φοβάται…

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΡΑ 

stopbullying.gr

Ο σκοπός του StopBullying.gr είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα που θα αφοσιωθεί στην προστασία των παιδιών από τον εκφοβισμό. Και θα προωθήσει την αλλαγή, προς ένα καλύτερο μέλλον, απαλλαγμένο από τον αρνητικό αντίκτυπο του εκφοβισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδύθηκε από την ανάγκη μας να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και της αυξημένης ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, μιας και έχουμε και οι ίδιοι βιώσει εκφοβισμό, κατά την παιδική μας ηλικία.

Η ομάδα μας αποτελείται από μια δυναμική κοινότητα ατόμων από διάφορους τομείς θετικής κατευθυνσης, με κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για τα παιδιά και την προθυμία να συμβάλουμε κι εμείς ως απλοί γονείς, στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού.


Το StopBullying.gr λειτουργεί ως ενημερωτικό website για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον εκφοβισμό. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει ιατρικές συμβουλές ή θεραπεία. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας. Κάθε αναζήτηση ιατρικής συμβουλής ή θεραπείας, πρέπει να γίνεται υπό την ευθύνη του καθενός, μετά από σχολαστική προσωπική έρευνα.


Στόχος μας είναι να παρέχουμε πληροφορίες και μόνο σχετικά με τον εκφοβισμό. Και να προωθήσουμε τη συζήτηση για αυτό το θέμα. Συνεπώς θέλουμε να ενημερώσουμε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και όλη την κοινωνία, σχετικά με τις συνέπειες του εκφοβισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Πιστεύουμε ότι η διαρκής ενημέρωση και η αποκάλυψη περιστατικών βίας σε μικρές και μεγάλες ομάδες, θα βοηθήσει στην εξάλειψη του εκφοβισμού.

Η ομάδα του StopBullying.gr δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της χωρίς τη συμβολή και την υποστήριξή σας. Με τη συνεργασία όλων μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον, χωρίς την δύναμη του εκφοβισμού.

Είμαστε αποφασισμένοι να διαμορφώσουμε μια κοινωνία όπου τα παιδιά θα μπορούν να αναπτύσσονται ελεύθερα και ασφαλώς, χωρίς τον φόβο του εκφοβισμού.

Συνδεθείτε μαζί μας και στηρίξτε αυτήν την προσπάθεια! Για ένα καλύτερο μέλλον!
Για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές!