Οι τακτικές cyberbullying στο bullying-εκφοβισμό

Αυτή η μορφή εκφοβισμού μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια με τις παραδοσιακές μορφές εκφοβισμού. Και συχνά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί.

Οι τακτικές cyberbullying μπορούν να λάβουν πολλές μορφές Από τη διάδοση φημών και τα προσβλητικά σχόλια έως τη δημοσίευση ντροπιαστικών φωτογραφιών ή βίντεο.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε ορισμένες κοινές τακτικές cyberbullying και τι μπορείτε να κάνετε για να τις αποτρέψετε.

Διάδοση φημών

Μία από τις πιο κοινές τακτικές cyberbullying είναι η διάδοση αρνητικής φημολογίας για κάποιον στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ή διαδικτυακών φόρουμ.

Οι φήμες μπορεί να είναι απίστευτα επιζήμιες για ένα άτομο και μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα μέσω των διαδικτυακών δικτύων. Για να αποτρέψετε αυτόν τον τύπο cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας να είναι επιφυλακτικά με το διαδικτυακό περιεχόμενο και να τα ενθαρρύνετε να επαληθεύουν την ακρίβεια οποιωνδήποτε φημών, πριν τις μοιραστούν με άλλους.

Δημοσίευση προσβλητικών σχολίων

Μια άλλη κοινή τακτική cyberbullying είναι η δημοσίευση βλαβερών σχολίων σε αναρτήσεις κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Αυτά τα σχόλια μπορεί να απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή μπορεί να έχουν γενικότερο χαρακτήρα. Μπορεί να είναι απίστευτα βλαβερά και επιζήμια για την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Για να αποτρέψετε αυτό το είδος cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας να σέβονται και να είναι ευγενικά στις διαδικτυακές τους αλληλεπιδράσεις και να αποφεύγουν την αρνητική ή βλαβερή συμπεριφορά.

Πλαστοπροσωπία

Η πλαστοπροσωπία είναι μια τακτική cyberbullying κατά την οποία κάποιος δημιουργεί ένα ψεύτικο διαδικτυακό προφίλ ή λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομα ή την ταυτότητα άλλου ατόμου. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών ή για τον εξευτελισμό του ατόμου που πλαστοπροσωπείται.

Για να αποτρέψετε αυτόν τον τύπο cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας να προσέχουν τα διαδικτυακά προφίλ που φαίνονται ύποπτα ή ψεύτικα και να αναφέρετε τυχόν περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας στις αρμόδιες αρχές.

Κυβερνοπαρακολούθηση

Η διαδικτυακή καταδίωξη είναι μια μορφή cyberbullying κατά την οποία κάποιος έρχεται επανειλημμένα σε επαφή ή ακολουθεί ένα άλλο άτομο στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ή άλλων διαδικτυακών καναλιών.

Η διαδικτυακή καταδίωξη μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτική και μπορεί να κάνει το θύμα να αισθάνεται ανασφαλές. Για να αποτρέψετε αυτό το είδος cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να τα ενθαρρύνετε να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις διαδικτυακής καταδίωξης στις αρμόδιες αρχές.

Δημοσίευση ενοχλητικών φωτογραφιών ή βίντεο

Μια άλλη κοινή τακτική cyberbullying είναι η δημοσίευση ντροπιαστικών φωτογραφιών ή βίντεο κάποιου στο διαδίκτυο. Αυτές οι εικόνες μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω facebook, twitter ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων ή άλλων διαδικτυακών καναλιών.

Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα ταπεινωτικό για το θύμα και μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση και τη φήμη του. Για να αποτρέψετε αυτόν τον τύπο cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να τα ενθαρρύνετε να σκεφτούν προσεκτικά πριν κοινοποιήσουν οποιεσδήποτε εικόνες ή βίντεο στο διαδίκτυο.

Εκβιασμός στον κυβερνοχώρο

Ο εκβιασμός στον κυβερνοχώρο είναι μια μορφή cyberbullying κατά την οποία κάποιος απειλεί να δημοσιοποιήσει ενοχλητικές πληροφορίες για άλλο άτομο, εκτός εάν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του.

Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτικό και μπορεί να κάνει το θύμα να νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του διαδικτυακού εκφοβιστή. Για να αποτρέψετε αυτό το είδος cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε τα παιδιά σας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να τα ενθαρρύνετε να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις διαδικτυακού εκβιασμού στις αρμόδιες αρχές.

Συμπερασματικά το cyberbullying είναι ένα σοβαρό πρόβλημα με καταστροφικές επιπτώσεις στα θύματα

Συμπερασματικά, το cyberbullying είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα θύματα. Οι τακτικές cyberbullying μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, από τη διάδοση φημών και τα προσβλητικά σχόλια έως τη δημοσίευση ντροπιαστικών φωτογραφιών ή βίντεο.

Για την πρόληψη του cyberbullying, είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας την ασφάλεια στο διαδίκτυο και να τα ενθαρρύνετε να σέβονται και να συναισθάνονται τα υπολοιπα μελη της κοινότητας μας.