Το Stopbullying.gr είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα που δεσμεύεται να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον εκφοβισμό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας και δεν προσφέρουμε ιατρικές συμβουλές ή θεραπεία. Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το Stopbullying.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του Stopbullying.gr

Αν και δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, παρέχουμε σε άτομα ενημερωτική και μόνο υποστήριξη είτε μέσω των διαφημιστικών μας banner είτε με link σε αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας μέσω αναλυτικής παροχής πληροφοριών.

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο Stopbullying.gr δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται ως εξειδικευμένες πληροφορίες, συμβουλές ή ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια. Καθώς το Stopbullying.gr είναι ενας ενημερωτικός δικτυακός τόπος και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και πληροφορίες για την υγεία, σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ιατρική γνωμάτευση ή άλλη επιστημονική υπόδειξη.

Όλοι οι χρήστες του Stopbullying.gr καλούνται να απευθυνθούν στον ανάλογο επαγγελματία πριν εφαρμόσουν οποιαδήποτε πληροφορία που παρέχεται από τον δικτυακό τόπο του Stopbullying.gr

Το Stopbullying.gr δηλώνει ρητά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την τυχόν εφαρμογή, από οποιονδήποτε, οποιασδήποτε πληροφορίας υπάρχει στο περιεχόμενό του.

Οι χρήστες επισκέπτονται τις σελίδες περιεχομένου και υπηρεσιών με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη..

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο εκφοβισμός μπορεί να έχει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των ατόμων. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα που έχουν βιώσει εκφοβισμό μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για άγχος, κατάθλιψη, διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Επιπλέον, ο εκφοβισμός μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στη σωματική υγεία, όπως πονοκεφάλους, στομαχόπονους και διαταραχές ύπνου.

Δεδομένων των σοβαρών και εκτεταμένων επιπτώσεων του εκφοβισμού, είναι σημαντικό τα άτομα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και να αναζητούν βοήθεια εάν έχουν εμπλακεί σε συμπεριφορά εκφοβισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από την συγγνώμη στο άτομο που τραυματίστηκε, μέχρι την αναζήτηση συμβουλών ή θεραπείας και την λήψη μέτρων για την πρόληψη μελλοντικής βλάβης.

Στο Stopbullying.gr, δεσμευόμαστε να προάγουμε την ευγένεια, τον σεβασμό και την ενσυναίσθηση στις κοινότητές μας.

Πιστεύουμε ότι αναγνωρίζοντας τη δική μας ευθύνη και προωθώντας τη λογοδοσία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για όλα τα άτομα.

Ενθαρρύνουμε όποιον έχει βιώσει εκφοβισμό ή έχει εμπλακεί σε συμπεριφορά εκφοβισμού να αναζητήσει βοήθεια και υποστήριξη σε επαγγελματίες του χώρου και όχι σε εμάς.

Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο και πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για όλα τα άτομα.