6η Μαρτίου: Η μέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό-Bullying: Πανελλήνια Εκστρατεία κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας

Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – 6η Μαρτίου

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στα σχολεία ως ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6η Μαρτίου), το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Από την Δευτέρα 04/03/2024 έως και την Παρασκευή 08/03/2024 η εγκύκλιος καλεί όλες τις σχολικές μονάδες μετά από απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων, να αφιερώσουν 2 ή και περισσότερες διδακτικές ώρες εντός της εβδομάδας σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Οι δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ποικίλους τρόπους. Όπως π.χ προβολές ταινιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, εικαστικά εργαστήρια ή διαδραστικές ομιλίες. Με στόχο πάντα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Παρακάτω παραθέτουμε την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – 6η Μαρτίου όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε

Το παραπάνω μας δείχνει μια πολύ σωστή κατεύθυνση που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπισή της βίας στα σχολεία. Η εκδοση της εγκυκλίου προς τις σχολικές μονάδες ευελπιστούμε ότι θα προωθήσει τη συνειδητοποίηση και την ανάληψη δράσης ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Επισημαίνοντας έτσι και την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη όλων μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι πολλαπλές προτεινόμενες δράσεις δείχνουν το πολυδιάστατο του θέματος και την προσήλωση όλων μας, στην προώθηση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.