Η Ιστορία Cyber-Bullying της Νατάσσας

Ο Εφιάλτης του Ιντερνετ Εκφοβισμού με την ιστορία διαδικτυακού εκφοβισμού της Νατάσσας. Πως αντιμετώπισε τον Cyber-Εκφοβισμό;

Ονομάζομαι Νατάσσα και αυτή είναι η ιστορία του διαδικτυακού εκφοβισμού που βίωσα κατά τη διάρκεια του λυκείου. Όλα ξεκίνησαν όταν χώρισα με τον Γιάννη, τον πρώην φίλο μου. Στην αρχή πίστευα πως θα ήταν δύσκολα, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τι θα ακολουθούσε.

Ο Γιάννης και εγώ είχαμε μια δύσκολη σχέση. Και όταν τελικά αποφάσισα να χωρίσουμε, εκείνος αντέδρασε με θυμό και πικρία. Λίγες μέρες μετά τον χωρισμό μας, άρχισα να λαμβάνω απειλητικά μηνύματα από τον Γιάννη. Τα μηνύματα αυτά περιείχαν εκβιασμούς και προσβολές. Και σύντομα κατάλαβα πως δεν θα σταματούσε εκεί.

Ένα βράδυ, έλαβα ένα μήνυμα από έναν κοινό μας φίλο, που μου έδειχνε μια φωτογραφία μου που είχα μοιραστεί ιδιωτικά με τον Γιάννη όταν ακόμα ήμασταν μαζί. Τρομοκρατήθηκα. Ο Γιάννης είχε αρχίσει να στέλνει revenge porn φωτογραφίες μου στους φίλους μας, απειλώντας να τις διαδώσει ακόμη περισσότερο.

Αμέσως ένιωσα πανικό και ντροπή. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος που αγάπησα κάποτε θα μπορούσε να με προδώσει με αυτόν τον τρόπο. Το πρώτο μου ένστικτο ήταν να κρυφτώ, αλλά κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω μόνη μου. Χρειαζόμουν βοήθεια.

Το 1ο Βήμα για να αντιμετωπίσω τον διαδικτυακό εκφοβισμό μου: Η μανούλα μου…

Αποφάσισα να μιλήσω στη μητέρα μου. Της εξήγησα τι συνέβαινε και μαζί πήγαμε στο σχολείο για να το αναφέρουμε στους καθηγητές. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση και υποστηρικτική. Ο διευθυντής του σχολείου μας, κάλεσε την αστυνομία και μου σύστησε να επικοινωνήσω με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Με την υποστήριξη της οικογένειάς μου και του σχολείου, καταφέραμε να μαζέψουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να κινηθούμε νομικά εναντίον του Γιάννη. Οι αρχές ενήργησαν γρήγορα και κατάφεραν να σταματήσουν τη διάδοση των φωτογραφιών, πριν η κατάσταση χειροτερέψει. Ο Γιάννης αντιμετώπισε σοβαρές συνέπειες για τις πράξεις του, τόσο από το σχολείο όσο και από το νομικό σύστημα.

Παρόλο που η εμπειρία αυτή ήταν τρομακτική, με βοήθησε να καταλάβω τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας και της ενημέρωσης για τα δικαιώματά μου. Σήμερα, έχω αφήσει πίσω μου αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής μου και έχω μάθει πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας από κάθε μορφή εκφοβισμού.

Η ιστορία μου ελπίζω να βοηθήσει άλλους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι. Και ότι υπάρχει βοήθεια και δικαιοσύνη για αυτούς.

5 Βήματα ως αρχικές λύσεις για το Cyber Bullying: Η Εμπειρία της Νατάσσας

Αφού βίωσα τον εφιάλτη του cyber bullying από τον πρώην μου, τον Γιάννη, έμαθα πολλά για το πώς να προστατεύω τον εαυτό μου και να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις. Αν βρεθείτε ποτέ σε παρόμοια θέση, ακολουθούν μερικά βήματα που με βοήθησαν και μπορεί να βοηθήσουν και εσάς.

 • 1. Μιλήστε σε Κάποιον Εμπιστοσύνης:
  Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μιλήσω στη μητέρα μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω κάποιον που με υποστήριξε από την αρχή. Αντιμετώπισα τη ντροπή και τον φόβο και μίλησα ανοιχτά για το τι συνέβαινε. Αυτό με βοήθησε να μην νιώθω μόνη και να ξέρω ότι δεν έπρεπε να το περάσω μόνη μου.
 • 2. Διατηρήστε Αποδεικτικά Στοιχεία:
  Αποθήκευσα όλα τα απειλητικά μηνύματα και τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο Γιάννης. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν κρίσιμα όταν αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά. Είναι σημαντικό να μην διαγράφετε τίποτα, ακόμα κι αν είναι πολύ δύσκολο να τα βλέπετε.
 • 3. Αναφορά στις Αρχές και στον Πάροχο Υπηρεσιών:
  Μαζί με τη μητέρα μου και τον διευθυντή του σχολείου, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία. Οι αρχές ήταν πολύ βοηθητικές και έλαβαν γρήγορα μέτρα για να σταματήσουν τον Γιάννη. Αναφέραμε επίσης το περιστατικό στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπου ο Γιάννης είχε δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, και αυτές οι πλατφόρμες κατέβασαν το περιεχόμενο και μπλόκαραν τον λογαριασμό του.

  Επιπλέον, μετά από αυτό το περιστατικό, έκανα όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου στους λογαριασμούς μου όσο το δυνατόν πιο αυστηρές. Απέκλεισα τον Γιάννη και οποιονδήποτε άλλον που θα μπορούσε να “συνεργαστεί” μαζί του. Αυτό με έκανε να νιώσω λίγο πιο ασφαλής και ήξερα ότι δεν θα μπορούσε να με βρει εύκολα διαδικτυακά.
 • 5. Αναζήτηση Νομικής Υποστήριξης:
  Μιλήσαμε με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο δικηγόρος μας βοήθησε να κατανοήσουμε τα δικαιώματά μου και να κινηθούμε νομικά εναντίον του Γιάννη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχετε νομικά δικαιώματα και ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευτείτε.
 • 6. Ψυχολογική Υποστήριξη:
  Αυτό που βίωσα με επηρέασε βαθιά ψυχολογικά. Ζήτησα τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον φόβο και την ντροπή που ένιωθα. Η ψυχολογική υποστήριξη με βοήθησε να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να ξαναβρώ την ηρεμία μου.

Αυτά τα βήματα με βοήθησαν να αντιμετωπίσω τον διαδικτυακό εκφοβισμό και να προχωρήσω μπροστά.

Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι υπάρχει βοήθεια και δικαιοσύνη για εσάς. Μιλήστε, Ζητήστε Βοήθεια και Προστατεύστε τον Εαυτό σας. Νοιαστείτε για Εσάς και μην Απομονώνεστε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *