Ιστορία bullying Βάσως

Η πραγματική ιστορία bullying της “ομοφυλόφιλης” Βάσως

Η ιστορία μου είναι μια ιστορία που αντιμετώπισα το bullying λόγω της σεξουαλικής μου προτίμησης. Είμαι η Βάσω και από μικρή ηλικία, καταλάβαινα ότι τα συναισθήματά μου ήταν διαφορετικά από τα περισσότερα κορίτσια. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες με ελκύουν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες. Ναι είμαι λεσβία και είμαι περήφανη πια…

Καθώς μεγάλωνα, ανακάλυπτα περισσότερα για τον εαυτό μου και τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Ήταν μια διαδικασία αυτογνωσίας και αποδοχής…Και που δεν ήταν πάντα εύκολη. Κατανοούσα ότι αγαπούσα γυναίκες. Και αυτό δεν αποτελούσε κάτι που μπορούσα να αλλάξω.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν μπήκα στο λύκειο. Ορισμένοι από τους συμμαθητές μου άρχισαν να με εκφοβίζουν και να κάνουν επιθέσεις για τη σεξουαλική μου προτίμηση. Τα σχόλια, οι ρητορικές επιθέσεις και το γενικό κλίμα αντιπάθειας γίνονταν ανεκτίμητα δύσκολα.

Το bullying είχε έντονο αντίκτυπο στην ψυχολογική μου κατάσταση. Αισθανόμουν απομονωμένη από τους ίδιους ανθρώπους που έπρεπε να θεωρούμε συμμαθητές. Οι συναισθηματικές πληγές μου ήταν βαθιές, και δεν ήξερα πώς να τις αντιμετωπίσω.

Η υποστήριξη και η θεραπεία

Κάποια στιγμή, η απελπισία με κυριεύσε. Αισθάνομαι σαν να μην υπάρχει διέξοδος από αυτήν την κατάσταση. Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν μια ακραία αντίδραση στον εκφοβισμό και το μίσος που αντιμετώπιζα.

Ευτυχώς, ένας φίλος με βρήκε στην κρίσιμη στιγμή και κάλεσε τους γονείς μου. Η υποστήριξη και η θεραπεία που άρχισα μετά από αυτό ήταν σημαντικές για την ανάρρωσή μου. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό στο να αγαπάς και να είσαι πιστή στον εαυτό σου.

Αν και η διαδικασία της αυτοπειθαρχίας και της αυτοαποδοχής ήταν μακρά και δύσκολη, έμαθα να εκτιμώ τον εαυτό μου και τις προτιμήσεις μου. Ξεκίνησα να ψάχνω για ανθρώπους που με αποδέχονται όπως είμαι. Και να δημιουργώ σχέσεις που βασίζονται στον σεβασμό και την αγάπη.

Ανεξάρτητα από τον εκφοβισμό και την αντιπάθεια που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, υπάρχει πάντα διέξοδος. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά η αυτοπειθαρχία, η αυτοαποδοχή και η επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανακαλύψει τη δύναμη του εαυτού του.

Ναι είμαι λεσβία και είμαι περήφανη πια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *