Ιστορία bullying Αλί

Η πραγματική ιστορία bullying του “αλλόθρησκου” και “άπιστου” Αλί

Είμαι ο Αλί και θα σας διηγηθώ την ιστορία μου. Mια ιστορία που βίωσα όταν ήμουν παιδί. Και η διαφορετικότητά μου με έκανε στόχο εκφοβισμού. Ήμουν μουσουλμάνος σε ένα χωριό της ανατολικής Θράκης με πολλούς χριστιανούς.

Το χωριό μας ήταν μικρό και η κοινότητα μας στενή. Πολλά παιδιά στο χωριό ήταν φίλοι μου. Αλλά υπήρχαν και κάποιοι που επέλεγαν να με εκφοβίσουν, λόγω της θρησκείας μου. Ήμουν μουσουλμάνος και η πίστη μας διέφερε από αυτήν των χριστιανών “φίλων” μου.

Στο σχολείο, καταλάβαινα ότι κάποιοι από τους φίλους μου άρχισαν να με κοροϊδεύουν για την πίστη μου. Με χλεύαζαν για τον πραγματικό Θεό μας, τον Αλλάχ. Και τον συγκρίναν με τον Χριστό. Τα σχόλια τους ήταν προσβλητικά και με έκαναν να νιώθω ανασφάλεια για την θρησκεία μου.

Αν και προσπαθούσα να αγνοήσω τις προσβολές και τους εκφοβισμούς, η κατάσταση επιδεινώθηκε με τον καιρό. Οι φίλοι μου άρχισαν να διαδίδουν ψέματα για τη θρησκεία μου. Και να επικρίνουν το Ισλάμ, χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τι πρεσβεύει.

Αισθάνθηκα πολύ μόνος και απομονωμένος. Τα λόγια των φίλων μου με πληγώναν βαθιά. Ήθελα να αποδεχτούν τη θρησκεία μου και να με σέβονται όπως εγώ τους σέβομαι. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβαινε. Και αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να αλλάξω αυτή την κατάσταση.

Το να αντιμετωπίσω το bullying ήταν δύσκολο και δεν υπήρχε μια απλή λύση.

Εξηγώ πως αισθανόμαι για το bullying στους “φίλους” μου με αγάπη και κατανόηση

Πρώτα απ’ όλα, μίλησα με τους γονείς μου και τους εξήγησα τι συνέβαινε στο σχολείο. Οι γονείς μου με στήριξαν και με κατανοούσαν. Και αυτό με έκανε να αισθάνομαι λιγότερο μόνος.

Έπειτα, μαζί με τους γονείς μου, αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον δάσκαλο μου για την κατάσταση. Ο δάσκαλος ήταν ενήμερος για το bullying και την διαφορετικότητά μου. Συζήτησε με τα παιδιά και τους εξήγησε τη σημασία του σεβασμού προς όλες τις θρησκείες. Πρόσθεσε επίσης και την αξία της διαφορετικότητας. Και πώς μπορούμε να μάθουμε από τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις των άλλων. Αυτή η συνομιλία άλλαξε τον τρόπο που οι φίλοι μου βλέπανε την θρησκεία μου.

Επιπλέον, ενθαρρύνθηκα από τους γονείς μου να μιλήσω με τους φίλους μου και να τους εξηγήσω πώς αισθανόμουν για το bullying. Τους πλησίασα με αγάπη και κατανόηση, και τους είπα ότι η θρησκεία μου είναι μια σημαντική και προσωπική πτυχή της ζωής μου. Οι φίλοι μου άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά και σταματήσαν τις προσβολές.

Το βασικό μάθημα που αντλώ από αυτήν την εμπειρία είναι ότι η επικοινωνία και ο διάλογος είναι σημαντικά μέσα για την αντιμετώπιση του bullying και της διαφορετικότητας. Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα αισθήματά μας με τους άλλους. Και να εξηγούμε την προσωπική μας πτυχή, ώστε να δημιουργούμε καλύτερη κατανόηση και αμοιβαίο σεβασμό.

Σήμερα, έχω φιλικές σχέσεις με τους φίλους μου, ανεξαρτήτως θρησκείας. Και ζω μια ευτυχισμένη και ενωμένη ζωή. Η διαφορετικότητα δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί λόγο για εκφοβισμό. Αλλά για εμπέδωση της πολυμορφίας και της ανοχής στην κοινωνία μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *