Ιστορία bullying Ειρήνης

Η πραγματική ιστορία bullying της Ειρήνης με τα “μεγάλα αυτιά γαιδάρου” και τη “στραβή μυτόγκα”

Το όνομά μου είναι Ειρήνη. Και από μικρή ηλικία είχα μάθει να ζω με την ξεχωριστή μου εμφάνιση. Τα αυτιά μου ήταν μεγάλα και πεταχτά, πολύ περισσότερο από ό,τι συνηθιζόταν. Και όχι μόνο αυτό. Η μύτη μου είχε μια ανορθόδοξη καμπούρα, σαν αυτή του κοτσυφιού. Οι περισσότεροι το αντιλάμβαναν ως διαφορετικότητα, αλλά υπήρχαν και άτομα που αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν για να με εκφοβίσουν.

Στο σχολείο, ξεκίνησα να αντιμετωπίζω το bullying από πολύ νεαρή ηλικία. Τα παιδιά, αρχικά, άρχισαν να με φωνάζουν “γαιδούρι” εξαιτίας των αυτιών μου και “κοτσύφι” λόγω της μύτης μου. Ήταν χλευαστικά και προσβλητικά τα σχόλια τους, αλλά εγώ προσπάθησα να μην το δείχνω.

Καθώς μεγάλωνα, η κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Οι συμμαθητές μου έγιναν πιο επιθετικοί και αντιμετώπιζα συνεχόμενο bullying. Είχα απομονωθεί στο σχολικό περιβάλλον και ένιωθα απόρριψη. Επιπλέον, αν και προσπαθούσα να είμαι φιλική και φιλόξενη προς όλους, οι συνομηλίκοι μου δεν με αποδέχονταν.

Όμως, αντί να υποκύψω στην κακή μεταχείριση και να κρυφτώ σε ένα καβούκι, αποφάσισα να αντιδράσω.

Είχα το δικαίωμα να είμαι διαφορετική. Και δεν έπρεπε να ντρέπομαι γι’ αυτό. Άρχισα να μιλάω με τους γονείς μου και το σχολικό σύμβουλο, για να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε το bullying.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους εκφοβιστές μου και τους γονείς τους

Πρώτον, πήγα να ενημερώσω τον σχολικό διευθυντή για την κατάσταση και το bullying που υφίσταμαι. Ο διευθυντής ήταν ενήμερος και αποφάσισε να οργανώσει συναντήσεις με τους γονείς των εκφοβιστών μου, για να συζητήσουμε το ζήτημα.

Δεύτερον, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους ίδιους τους εκφοβιστές. Τους εξήγησα πώς αισθάνομαι και τους ζήτησα να σταματήσουν το bullying. Μερικοί από αυτούς συγκινήθηκαν και σταμάτησαν να με πειράζουν.

Τέλος, προσπάθησα να βρω συμπαραστάτες μέσα στο σχολείο. Έψαξα για φίλους που με αποδέχονταν όπως είμαι. Και βρήκα μερικούς ανθρώπους που με στήριξαν και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω το bullying.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά με την αποφασιστικότητά μου και την υποστήριξη των γονιών μου, του σχολείου, και των φίλων μου, κατάφερα να αντιμετωπίσω το bullying. Κατανόησα ότι δεν υπάρχει τίποτα ντροπιαστικό στο να είσαι διαφορετικός. Και ότι η διαφορετικότητά μου είναι αυτό που με κάνει ξεχωριστή.

Στο τέλος, το bullying με έκανε πιο δυνατή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθεση. Με δίδαξε να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Αν και ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν την περίοδο στη ζωή μου, με έκανε πιο δυνατή και πιο ανθεκτική.

Αυτή είναι η ιστορία μου, πώς αντιμετώπισα το bullying λόγω της εμφάνισής μου. Και πώς το αντιμετώπισα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Σήμερα είμαι δικηγόρος…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *