Ιστορία bullying Γιάννη

Η πραγματική ιστορία bullying του Γιάννη του “Αλβανού”

Ονομάζομαι Γιάννης. Και η ιστορία μου αφορά τα χρόνια που ήρθα στην Ελλάδα, μετανάστης από την Αλβανία το 1991. Η ιστορία αυτή είναι σκληρή. Και αντικατοπτρίζει τη ρατσιστική βία που βίωσα καθώς μεγάλωνα σε μια ξένη χώρα.

Όταν πρωτοφτάσαμε στην Ελλάδα, η κατάστασή μας ήταν δύσκολη. Οι οικονομικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Και βρεθήκαμε σε ένα περιβάλλον που δεν μας αποδέχθηκε αμέσως. Ήμουν από τα λίγα παιδιά αλλοδαπών στο σχολείο. Και αυτή η διαφορετικότητα μου έφερε πολλά προβλήματα.

Τα παιδιά στο σχολείο με κορόιδευαν και με χλεύαζαν λόγω της εθνικότητάς μου. Άκουγα ασχήμους χαρακτηρισμούς όπως “κωλοαλβανέ” και “ούστ από εδώ, πήγαινε στη χώρα σου.” Αυτοί οι λόγοι και οι επιθέσεις δεν ήταν μόνο λεκτικοί, αλλά και σωματικοί. Καθημερινά, έπρεπε να αντιμετωπίζω την φρικτή φυσική και ψυχολογική βία.

Όλα ‘ηταν ένα κλικ, μια απόφαση…

Δεν θα επέτρεπα σε αυτούς που με κακοποιούσαν να με κατατροπώσουν. Είναι αλήθεια ότι ήμουν φτωχός και αλλοδαπός, αλλά αυτό δεν έκανε κανέναν άνθρωπο αξίο λιγότερο από έναν άλλο.

Βρήκα φίλους που με στήριξαν και έμαθα μια πολεμική τέχνη

Ξεκίνησα καράτε και σιγά-σιγά, άρχισα να αναπτύσσω ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης. Έμαθα να ξεχωρίζω την αληθινή αξία μου από τα λόγια των άλλων. Επικοινωνούσα περισσότερο με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μου. Και αυτοί με υποστήριζαν, στην προσπάθειά μου να αντιμετωπίσω την κακοποίηση.

Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι βρήκα φίλους που με στήριξαν και με αποδέχθηκαν έτσι όπως είμαι. Μαζί τους, δημιουργήσαμε ένα ασφαλές και δεκτικό περιβάλλον που αγαπούσα και αισθανόμουν ότι ανήκω.

Σήμερα, μπορώ να πω ότι έχω ξεπεράσει το bullying και τη ρατσιστική βία που βίωσα ως παιδί…

Η ιστορία μου είναι μια απόδειξη ότι, αν και μπορεί να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και αντιξοότητες στη ζωή μας, μπορούμε να αντισταθούμε και να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά.

Η διαφορετικότητά μας δεν μας καθορίζει. Μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αγαπήσουμε τη δική μας μοναδικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *