Ιστορία bullying Εύας

Η πραγματική ιστορία bullying της “ξεδιάντροπης” και “ανάλαφρης” Εύας

Με λένε Εύα και θέλω να μοιραστώ τη δική μου ιστορία για το bullying. Ήταν μια δύσκολη περίοδος στη ζωή μου. Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα βρεθώ αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο.

Όλα ξεκίνησαν με μια φήμη που κυκλοφορούσε στο σχολείο. Ακούστηκε ότι είχα κάνει κάτι ατυχές σε ένα πάρτι, χωρίς όμως να ξέρω τι…Και ξαφνικά, οι φίλοι μου άρχισαν να με αποφεύγουν, και άλλα παιδιά από την τάξη μου άρχισαν να με κριτικάρουν ανοιχτά στέλνοντας μου και μηνύματα στο κινητό μου αλλά και σε άλλους.

Κυκλοφορούσαν φήμες, που με έκαναν να νιώθω ακόμα χειρότερα. Είχαν αρχίσει να με κατηγορούν ότι έκανα κάτι ανήθικο με τον φίλο της καλύτερης μου φίλης, ενώ αυτό ήταν απόλυτα ψεύτικο. Ο πόνος και η αγανάκτηση που ένιωθα ήταν αδιανόητα.

Ήταν μια περίοδος που ένιωθα μόνη και όλοι με απέρριπταν. Προσπάθησα να μιλήσω με τους φίλους μου και να τους εξηγήσω ότι οι φήμες δεν ήταν αληθείς, αλλά δεν με άκουγαν. Κατανοούσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι περισσότερο, για να αντιμετωπίσω την κατάσταση.

Και τότε αποφάσισα να μιλήσω με τον δάσκαλό μου. Του εξήγησα τα πάντα και πόσο πληγωμένη αισθανόμουν από τις φήμες και τις επικρίσεις. Ο δάσκαλος αντέδρασε αμέσως και αποφάσισε να καλέσει όλα τα παιδιά της τάξης για να συζητήσουμε το θέμα του bullying.

Σε εκείνη τη συνάντηση, εξέφρασα ανοικτά τα συναισθήματά μου και εξήγησα ότι οι φήμες δεν ήταν αληθείς. Αλλά δυστυχώς, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Τα σχόλια και οι φήμες συνεχίστηκαν, και αυτή τη φορά άλλα παιδιά της τάξης άρχισαν να με επικρίνουν ανοιχτά. Ενιωθα μόνη και πολύ πληγωμένη.

Πρέπει να πω ότι σε αυτή τη φάση, ένιωθα απελπισμένη. Είχα πληγωθεί πολύ και δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Αλλά αποφάσισα να μην το αφήσω έτσι. Προσπάθησα να βρω τον τρόπο να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση και να αποκαταστήσω την φήμη μου.

Η δύναμη της επιμονής μου με έσωσε…

Έτσι, αποφάσισα να μιλήσω ξανά με τον δάσκαλό μου και να του εξηγήσω όλη την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης και της ψεύτικης κατηγορίας για τον φίλο της καλύτερης μου φίλης. Ο δάσκαλος ήταν πολύ σοβαρός και με κατανόησε πλήρως. Αποφάσισε να πάρει μέτρα για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Καλέσε όλα τα παιδιά της τάξης μας σε μια συνάντηση ξανά, όπου μίλησα ανοικτά για τα συναισθήματά μου και εξήγησα ότι όλες αυτές οι φήμες ήταν ανακριβείς. Πολλοί συμμαθητές μου κατάλαβαν πόσο άδικα είχα υποστεί και άρχισαν να με στηρίζουν. Ο δάσκαλος μας επίσης είχε συζητήσεις με τους μαθητές για τη σημασία της αλληλεκτίμησης και του σεβασμού προς τους άλλους.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Οι φίλοι μου επέστρεψαν και η κοινότητα της τάξης μου με υποστήριξε. Αν και δεν ήταν εύκολο, αποφάσισα να μην αφήσω το bullying να καταστρέψει τη ζωή μου. Με τη στήριξη των φίλων μου, του δασκάλου και της σχολικής κοινότητας, κατάφερα να αντιμετωπίσω το bullying και να αποκαταστήσω τη φήμη μου.

Ήταν μια δύσκολη εμπειρία που με έκανε πιο δυνατή. Μάθαινα καθημερινά ότι το να μιλάς ανοικτά για τα συναισθήματά σου και να ζητάς βοήθεια είναι δυνατό και σημαντικό. Αν και η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, τελικά κατάφερα να ξεπεράσω το bullying και να επανακτήσω τον αυτοσεβασμό μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *