Ιστορία bullying Μαριαλένας

Η πραγματική ιστορία bullying της “χοντρής” Μαριαλένας

Το bullying που έζησα ως παιδί ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου. Είμαι η Μαριαλένα και στην παιδική μου ηλικία, έπρεπε να αντιμετωπίσω το bullying λόγω του βάρους μου.

Από μικρή ήμουν χοντρή, και αυτό με έκανε στόχο επικρίσεων και εκφοβισμού από μερικούς συμμαθητές μου. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω τα σχόλια και τις περίεργες ματιές από τους παιδικούς μου φίλους. Το κακότροπο bullying όχι μόνο με έβαζε σε δύσκολες καταστάσεις στο σχολείο, αλλά επίσης επηρέασε αρνητικά την αυτοεκτίμησή μου και την ψυχολογική μου κατάσταση.

Σε καθημερινή βάση, αντιμετώπιζα κακόβουλες παρατηρήσεις και χλευασμούς από μερικά παιδιά για το βάρος μου. Ακόμη και στις διακοπές του καλοκαιριού, η πείνα για σχόλια και ειρωνείες δεν σταματούσε. Ήταν σαν να έκαναν τα πάντα για να με αναστατώσουν.

Στην αρχή, προσπάθησα να αγνοήσω το bullying και να μην αντιδράσω. Φοβόμουν ότι, αν αντιδρούσα, θα γίνονταν ακόμη πιο άσχημα τα πράγματα. Όμως, η στρατηγική αυτή δεν λειτούργησε. Οι επιθέσεις συνέχισαν… Και η αυτοεκτίμησή μου έπεφτε όλο και περισσότερο.

Η στήριξη της μητέρας

Το σημείο αλλάγης για μένα ήρθε όταν είπα τα πάντα στη μητέρα μου. Της εξομολογήθηκα τον πόνο και τον εκφοβισμό που ένιωθα. Η μητέρα μου με υποστήριξε πλήρως και μαζί αναζητήσαμε λύσεις. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τους δασκάλους μου και να αναφέρουμε το bullying.

Οι δάσκαλοί μου ήταν πολύ ενοχλημένοι όταν άκουσαν για την κατάστασή μου και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Οργάνωσαν συζητήσεις στην τάξη μας για τη σημασία του σεβασμού και της ανοχής. Επίσης, επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις στους εκφοβιστές μου.

Η στήριξη της μητέρας μου και των δασκάλων μου με έκανε να αισθάνομαι ότι δεν είμαι μόνη. Με βοήθησε να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να αντιμετωπίσω το bullying με πιο αποφασιστικό τρόπο. Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι το bullying δεν θα γίνεται αποδεκτό στο σχολείο μας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι συμμαθητές μου.

Ακόμη και μετά από αυτήν την επίλυση, το bullying δεν εξαφανίστηκε εντελώς, αλλά με βοήθησε να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες με πιο αυτοπεποίθεση. Εξέλιξα μηχανισμούς αντιμετώπισης του στρες και της ανασφάλειάς μου.

Το bullying άφησε σημάδια στη ζωή μου, αλλά το αντιμετώπισα με δύναμη και αποφασιστικότητα….

Σήμερα, αν και ακόμη αγωνίζομαι με το βάρος μου, δεν αφήνω να κυριαρχεί στην ζωή μου. Είμαι περήφανη για το ποια είμαι και έχω βρει τη δύναμη να αγαπώ τον εαυτό μου. Ελπίζω πως η ιστορία μου θα ενθαρρύνει άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν bullying να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *